Întrebare

1. Cine poate participa?

Răspuns

Competiția se adresează tuturor elevilor de liceu, din clasele IX-XII, din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Întrebare

2. Care sunt domeniile concursului și unde pot găsi informații despre acestea?

Răspuns

Domeniile ediţiei a VII-a sunt Industrie, Educație digitală, Telemuncă și tehnologie și Scurt metraj, iar descrierile secțiunilor propuse pot fi consultate pe platforma online, la rubrica SECȚIUNI.

Întrebare

3. Care sunt criteriile de participare ?

Răspuns
 1. Elevii care doresc să se înscrie în această competiție trebuie să fi împlinit vârsta de 14 ani și să fie înscriși în ciclul liceal (clasele IX-XII).
 2. Vizându-se încurajarea muncii în echipă, elevii trebuie să formeze grupuri de 2, până la 5 elevi, în funcție de domeniul tematic ales.
 3. Un elev poate participa la o singură secțiune a concursului și poate face parte dintr-o singură echipă.
 4. Grupul trebuie să fie coordonat de către un cadru didactic specializat în domeniul secțiunii alese și, opțional, de către un profesor colaborator, de exemplu profesorul de limba franceză.
 5. Atât profesorul coordonator, cât și profesorul colaborator pot coordona mai multe grupuri din cadrul unității de învățământ participante la concurs.
Întrebare

4. Ce trebuie să conțină dosarul de participare ?

Răspuns

Dosarul de participare trebuie să fie redactat în limba franceză și trebuie să conțină soluția propusă pentru secțiunea concursului aleasă.

Notă : Detalii privind secțiunile propuse ale concursului și, implicit, criteriile de realizare a răspunsurilor/ soluțiilor cerute pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

Pentru a putea înscrie dosarul în concurs (în format zip sau rar), trebuie să accesați platforma concursului, secțiunea ÎNSCRIERE.

Notă : Soluția va fi însoțită de dovada statutului de licean (adeverință de elev sau prima pagină din carnetul de elev scanată), datele de contact ale grupului și câteva fotografii ale echipei din timpul lucrului la proiect.

Data limită de depunere a dosarelor este 27 februarie 2020 (16:00). Ulterior acestei date, dosarele nu vor mai fi luate în considerare. În urma înscrierii, va fi generat un mesaj de confirmare automat.

Întrebare

5. Ce premii vă așteaptă ?

Răspuns

Vor fi acordate patru premii pentru întregul grup, după cum urmează :

 • Premiul I - 1000 de lei
 • Premiul II - 700 de lei
 • Premiul III - 500 de lei

De asemenea, vor mai fi acordate următoarele premii :

 • Premiul Liceului : acordat liceului cu cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs (constând în materiale în valoare de 1000 de lei) 

Notă : Premiul liceului va fi acordat liceului cu cel mai mare număr de elevi înscriși, dar care nu a beneficiat de acest premiu într-o ediție anterioară.

 • Premiul Profesorului : acordat profesorilor implicați (coordonator și colaborator) în proiectul câștigător al premiului I, II și III al fiecărei secțiuni, astfel : pentru profesorul coordonator al grupului, 200 de ron și pentru profesorul colaborator al grupului, 200 de ron.
 • Diplome de participare : acordate tuturor elevilor și profesorilor implicați în acest demers.