Parteneri

ATP-MOTORS
Sibiu 2
Brasov
Primaria
Sibiu
Cluj Napoca
france
Brasov
RFI

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Întrebare

1. Cine poate participa?

Răspuns

Competiția se adresează tuturor elevilor de liceu, din clasele IX-XII, din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Întrebare

2. Care sunt domeniile concursului și unde pot găsi informații despre acestea?

Răspuns

Domeniile ediţiei a IV-a sunt  Aeronautică, Industrie, Mediu și Sănătate, Scurt metraj, iar descrierile secțiunilor propuse pot fi consultate AICI pe platforma online, la rubrica SECȚIUNI.

Întrebare

3. Care sunt criteriile de participare ?

Răspuns
 1. Elevii care doresc să se înscrie în această competiție trebuie să fi împlinit vârsta de 14 ani și să fie înscriși în ciclul liceal (clasele IX-XII).
 2. Vizându-se încurajarea muncii în echipă, elevii trebuie să formeze grupuri de 2, până la 5 elevi, în funcție de domeniul tematic ales.
 3. Un elev poate participa la o singură secțiune a concursului și poate face parte dintr-o singură echipă.
 4. Grupul trebuie să fie coordonat de către un cadru didactic specializat în domeniul secțiunii alese și, opțional, de către un profesor colaborator, de exemplu profesorul de limba franceză.
 5. Atât profesorul coordonator, cât și profesorul colaborator pot coordona mai multe grupuri din cadrul unității de învățământ participante la concurs.
Întrebare

4. Ce trebuie să conțină dosarul de participare ?

Răspuns

Dosarul de participare trebuie să fie redactat în limba franceză și trebuie să conțină soluția propusă pentru secțiunea concursului aleasă.

Notă : Detalii privind secțiunile propuse ale concursului și, implicit, criteriile de realizare a răspunsurilor/ soluțiilor cerute pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

Pentru a putea înscrie dosarul în concurs (în format zip sau rar), trebuie să accesați platforma concursului, secțiunea ÎNSCRIERE.

Notă : Soluția va fi însoțită de dovada statutului de licean (adeverință de elev sau prima pagină din carnetul de elev scanată), datele de contact ale grupului și câteva fotografii ale echipei din timpul lucrului la proiect.

Data limită de depunere a dosarelor este 28 februarie 2018 (0:00). Ulterior acestei date, dosarele nu vor mai fi luate în considerare. În urma înscrierii, va fi generat un mesaj de confirmare automat.

Întrebare

5. Ce premii vă așteaptă ?

Răspuns

Pentru secțiunile Aeronautică, Industrie, Mediu/Sănătate, vor fi acordate patru premii pentru întregul grup, după cum urmează :

 • Premiul I - 250 euro*
 • Premiul II - 150 euro*
 • Premiul III - 100 euro*
 • Premiile IV, V, VI - premii de participare

* Contravaloarea în lei, conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere.

Pentru secțiunea Scurt Metraj, vor fi acordate trei premii pentru întregul grup după cum urmează :

 • Premiul I - 200 euro* + o înscriere gratuită la DELF pentru fiecare participant + 1 abonament pentru un an la Culturethèque pentru fiecare participant
 • Premiul II - o înscriere gratuită la DELF pentru fiecare participant + 1 set de 5 BD din seria Le scorpion + 1 abonament pentru un an la Culturethèque pentru fiecare participant.
 • Premiul III - 1 set de 5 BD din seria Le scorpion + 1 abonament pentru  un an la Culturethèque pentru fiecare participant.

* Contravaloarea în lei, conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere.

Notă : Câștigătorii secțiunii Scurt Metraj vor fi recompensați de către Institutul Francez din Cluj-Napoca.

De asemenea, vor mai fi acordate următoarele premii :

 • Premiul Liceului : acordat liceului cu cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs (constând în materiale în valoare de 500 euro*) 

Notă : Premiul liceului va fi acordat liceului cu cel mai mare număr de elevi înscriși, dar care nu a beneficiat de acest premiu într-o ediție anterioară.

 • Premiul Profesorului : acordat profesorilor implicați (coordonator și colaborator) în proiectul câștigător al premiului I, II și III al fiecărei secțiuni, astfel : pentru profesorul coordonator al grupului, 50 euro și pentru profesorul colaborator al grupului, 50 euro*.
 • Diplome de participare : acordate tuturor elevilor și profesorilor implicați în acest demers.

* Contravaloarea în lei, conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere.