Parteneri

ATP-MOTORS
Sibiu 2
Brasov
Primaria
Sibiu
Cluj Napoca
france
Brasov
RFI

Despre concurs

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri reprezintă o competiție derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri. Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția a IV-a a competiției lansează elevilor de liceu provocări în 4 domenii: Aeronautică, Industrie, Mediu/Sănătate și Scurt metraj. Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în cele patru domenii mai sus menționate și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.

PRIX

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri reprezintă o competiție derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri. Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția a III-a a competiției lansează elevilor de liceu provocări în 3 domenii: informatică, ECOindustrie și sănătate. Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în cele trei domenii mai sus menționate și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS) organizează cea de a 2-a ediție a seriei de concursuri “Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri” (în ediția precedentă numită “Premiile Clubului Francofon de Afaceri din Cluj”).

Prima ediție a fost un success, am reunit francofoni pasionați de IT, tehnică și design, am evidențiat capacitățile participanților și am pus bazele unor viitoare colaborări între firme și elevi.

Noutatea din acest an este, pe lângă Co-organizatorul C.FAS, apariția unor noi domenii de concurs: mediu și marketing. Aceste concursuri vizează promovarea performanței în cele cinci domenii (IT, design, mecanică, mediu și marketing) și a francofoniei în Transilvania și regiunea de N-V.

MISIUNEA noastră este să îi promovăm pe cei mai inovativi tineri, pe viitorii angajați în companiile francofone din Transilvania, să investim în performanță! 

Cine poate participa? Concursurile se adresează oricărei persoane înscrise într-un liceu din Transilvania cu vârsta peste 14 ani: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

Toate cele cinci concursuri (pentru cele cinci domenii) au loc în aceeași perioadă, conform calendarului de mai jos:

  • 1 octombrie 2015 – 29 februarie 2016 – perioadă de depunere a dosarelor
  • 1 martie - 31 martie 2016 – deliberarea juriului
  • 1 aprilie 2016 – anunțarea castigătorilor
  • 18 aprilie - 22 aprilie 2016 – acordarea premiilor și derularea festivitătii de decernare a premiilor la Sibiu

 

Concursurile:

  • IT : Realizați un joc de tip Hangman care să folosească cuvinte în limba franceză
  • Mecanică : Cum va arăta mașina de mâine?
  • Design : Garderoba mea ideală
  • Mediu : Imaginați-vă un proiect de agricultură profitabil și ecologic.
  • Marketing : Realizați un studiu de piață pentru a defini cel mai bun mod de a promova în limba franceză un nou tip de vehicul electric

Pentru detaliile prezentărilor vă rugăm să accesați Pagina de inscriere.