Parteneri

ATP-MOTORS
Sibiu 2
Brasov
Primaria
Sibiu
Cluj Napoca
france
Brasov
RFI

Regulament si premiiImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă. 

Regulament de participare

PREMIILE CLUBURILOR FRANCOFONE DE AFACERI

(Premiile CFA)

Ediția a V-a / 2018-2019

 

Organizatori :

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC)

Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS)

 

Ce sunt Premiile CFA ?

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri reprezintă o competiție derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri. Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția a IV-a a competiției lansează elevilor de liceu provocări în 4 domenii: Industria auto, Educație  Financiară, Marketing și Scurt Metraj Cultural. Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în cele patru domenii mai sus menționate și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.

 

Cine poate participa?

Competiția se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

 

Care sunt domeniile concursului ?

 • Industria auto

 • Educație financiară

 • Marketing

 • Scurt Metraj Cultural

Descrierile secțiunilor propuse pot fi consultate în anexele regulamentului prin accesarea platformei competiției : www.premiilecfa.ro.

 

Care sunt criteriile de participare ?

 1. Elevii care doresc să se înscrie în această competiție trebuie să fi împlinit vârsta de 14 ani și să fie înscriși în ciclul liceal (clasele IX-XII).

 2. Vizându-se încurajarea muncii în echipă, elevii trebuie să formeze grupuri de 2, până la 5 elevi, în funcție de domeniul tematic ales.

 3. Un elev poate participa la o singură secțiune a concursului și poate face parte dintr-o singură echipă.

 4. Grupul trebuie să fie coordonat de către un cadru didactic specializat în domeniul secțiunii alese și, opțional, de către un profesor colaborator, de exemplu profesorul de limba franceză.

 5. Atât profesorul coordonator, cât și profesorul colaborator pot coordona mai multe grupuri din cadrul unității de învățământ participante la concurs.

 

Ce trebuie să conțină dosarul de participare ?

Dosarul de participare trebuie să fie redactat în limba franceză și trebuie să conțină soluția propusă pentru secțiunea concursului aleasă.

Notă : Detalii privind secțiunile propuse ale concursului și, implicit, criteriile de realizare a răspunsurilor/ soluțiilor cerute pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

Pentru a putea înscrie dosarul în concurs (în format zip sau rar), trebuie să accesați platforma concursului, secțiunea ÎNSCRIERE.

Notă : Soluția va fi însoțită de dovada statutului de licean (adeverință de elev), datele de contact ale grupului și câteva fotografii ale echipei din timpul lucrului la proiect.

Data limită de depunere a dosarelor este 28 februarie 2019 (ora 12:00). Ulterior acestei date, dosarele nu vor mai fi luate în considerare. În urma înscrierii, va fi generat un mesaj de confirmare automat.

 

Care sunt criteriile de jurizare?

Dosarele înscrise în concurs vor fi analizate de către un juriu format din reprezentanții firmelor susținătoare ale secțiunilor propuse. Același juriu va delibera, ulterior, câștigătorii fiecărei secțiuni. Printre criteriile de jurizare se numără originalitatea ideii proiectului, autenticitatea elementelor utilizate în realizarea proiectului sau fezabilitatatea proiectului.

Notă : Criteriile de jurizare particulare fiecărei secțiuni pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

Notă : Lucrările vor fi originale. Orice formă de copiere de informații fără indicarea sursei acesteia duce la descalificarea din competiție sau la anularea premiului obținut.

 

Ce premii vă așteaptă ?

Pentru secțiunile Industria auto, Educație Financiară și Marketing, vor fi acordate patru premii pentru întregul grup, după cum urmează :

 • Premiul I - 250 euro*

 • Premiul II - 150 euro*

 • Premiul III - 100 euro*

 

* Contravaloarea în lei, conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere.

Pentru secțiunea Scurt Metraj Cultural, vor fi acordate trei premii pentru întregul grup după cum urmează :

 • Premiul I - 200 euro* + o înscriere gratuită la DELF pentru fiecare participant + 1 abonament pentru un an la Culturethèque pentru fiecare participant

 • Premiul II - o înscriere gratuită la DELF pentru fiecare participant + 1 abonament pentru un an la Culturethèque pentru fiecare participant.

 • Premiul III - 1 abonament pentru  un an la Culturethèque pentru fiecare participant.

* Contravaloarea în lei, conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere.

Notă : Câștigătorii secțiunii Scurt Metraj Cultural vor fi recompensați de către Institutul Francez din Cluj-Napoca.

De asemenea, vor mai fi acordate următoarele premii :

 • Premiul Liceului : acordat liceului cu cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs (constând în materiale în valoare de 500 euro*)

Notă : Premiul liceului va fi acordat liceului cu cel mai mare număr de elevi înscriși, dar care nu a beneficiat de acest premiu în ediția anterioară.

 • Premiul Profesorului : acordat profesorilor implicați (coordonator și colaborator) în proiectul câștigător al premiului I, II și III al fiecărei secțiuni, astfel : pentru profesorul coordonator al grupului, 50 euro și pentru profesorul colaborator al grupului, 50 euro*.

 • Diplome de participare : acordate tuturor elevilor și profesorilor implicați în acest demers.

* Contravaloarea în lei, conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere.

 

Festivitatea de premiere

Ulterior anunțării câștigătorilor, respectiv în data de 18 martie 2019, va fi organizată Festivitatea de premiere la Cluj-Napoca, în data de 29 martie 2019, în cadrul căreia vor fi premiate dosarele câștigătoare pentru fiecare secțiune a competiției.

Toți elevii participanți și toate cadrele didactice implicate sunt așteptați să ia parte la decernarea premiilor.

Transportul la Festivitatea de premiere va fi decontat de organizatori pentru fiecare grup câștigător din cadrul concursului. În vederea decontării deplasării, câștigătorii vor trebui să comunice organizatorilor, în prealabil, suma necesară, iar ulterior, în ziua Festivității de premiere, să facă dovada deplasării prin documente justificative (bon de benzină/ motorină, contract și factură de închiriere, bilete de autobuz/ tren etc.). De asemenea, câștigătorii vor comunica organizatorilor datele necesare în vederea rambursării sumei solicitate (date de contact, date poștale, IBAN etc.).

 

Calendarul competiției

Competiția se va desfășura în mai multe etape, conform calendarului de mai jos :

 • 15 noiembrie 2018 – 25 ianuarie 2019 : promovarea concursului Premiile CFA în cadrul liceelor din Transilvania și din regiunea N-V a României prin intermediul unor vizite

 • 28 februarie 2019, ora 23:59 : data limită de depunere a dosarelor

 • 29 februarie 2019 - 15 martie 2019 – analizarea dosarelor înscrise, de către juriu și deliberarea câștigătorilor

 • 18 martie 2019  – anunțarea câștigătorilor

 • 29 martie 2019 – Festivitatea de premiere la Cluj-Napoca.

 

Caracterul confidențial al datelor participanților

Înscrierea la concurs implică permisiunea din partea participantului, acordată organizatorului, de a utiliza și prelucra datele cu caracter personal. Consimțământul dat este unul ferm și irevocabil. Minorii care au vârsta între 14 și 18 ani se obligă să obțină acordul părinților, anterior înscrierii în concurs.

În cazul în care participanții la concurs sunt de acord ca fotografiile sau materialele video care vor fi realizate la Festivitatea de premiere și care îi reprezintă, să apară pe platforma online sau pe alte canale de socializare online și de comunicare ale Cluburilor Francofone de Afaceri, vor completa o Convenție de utilizare a imaginii, care le va fi pusă la dispoziție, ulterior anunțării câștigătorilor.