Parteneri

Cluj
ACADEMY
GOFOR4
TS
RFI
TT
CT

Regulament si premii

Regulament de participare

PREMIILE CLUBURILOR FRANCOFONE DE AFACERI

(Premiile CFA)

ediția a III-a

 

Organizatori :

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC)

Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS)

 

Ce sunt Premiiile CFA ?

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri reprezintă o competiție derulată în parteneriat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), alături de o serie de parteneri instituționali și din mediul de afaceri. Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția a III-a a competiției lansează elevilor de liceu provocări în 3 domenii: informatică, ECOindustrie și sănătate. Vizând provocarea și implicarea unui număr cât mai mare de elevi de liceu, competiția promovează performanța în cele trei domenii mai sus menționate și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania și regiunea de N-V a României.

 

Cine poate participa?

Competiția se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) din județele: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș.

 

Care sunt domeniile concursului ?

 • IT
 • Sănătate
 • ECOindustrie

 

Descrierile secțiunilor propuse pot fi consultate în anexele regulamentului (ANEXA 1 - Concurs Informatică; ANEXA 2 - Concurs ECOindustrie; ANEXA 3 - Concurs Sănătate) sau prin accesarea platformei competiției : www.premiilecfa.ro.

Care sunt criteriile de participare ?

 1. Elevii care doresc să se înscrie în această competiție trebuie să aibă împlinită vârsta de 14 ani și să fie înscriși în ciclul liceal (clasele IX-XII).
 2. Vizându-se încurajarea muncii în echipă, elevii trebuie să formeze grupuri de 2 până la 5 elevi, în funcție de domeniul tematic ales.
 3. Un elev poate participa la o singură secțiune a concursului și poate face parte dintr-o singură echipă.
 4. Grupul trebuie să fie coordonat de către un cadru didactic specializat în domeniul secțiunii alese și, opțional, de către un profesor colaborator, de exemplu profesorul de limba franceză.
 5. Atât profesorul coordonator, cât și profesorul colaborator pot coordona mai multe grupuri din cadrul unității de învățământ participante la concurs.

 

Ce trebuie să conțină dosarul de participare ?

Dosarul de participare trebuie să fie redactat în limba franceză și trebuie să conțină soluția propusă pentru secțiunea concursului aleasă.

Notă : Detalii privind secțiuniile concursului propuse și, implicit, criteriile de realizare a răspunsurilor/ soluțiilor cerute pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

Pentru a putea înscrie dosarul în concurs (în format zip sau rar), trebuie să accesați platforma concursului, secțiunea ÎNSCRIERE.

Notă : Soluția va fi însoțită de dovada statutului de licean (adeverință de elev sau prima pagină din carnetul de elev scanată) și de datele de contact ale grupului.

Data limită de înscriere a dosarelor este 15 februarie 2017 (00:00). Ulterior acestei date dosarele nu vor mai fi luate în considerare. În urma înscrierii, va fi generat un mesaj de confirmare automat.

 

Care sunt criteriile de jurizare ?

Dosarele înscrise în concurs vor fi analizate de către un juriu format din reprezentanții firmelor susținătoare ale secțiunilor propuse. Același juriu va delibera ulterior câștigătorii fiecărei secțiuni. Printre criteriile de jurizare se numără originalitatea ideii proiectului, autenticitatea elementelor utilizate în realizarea proiectului sau fezabilitatatea proiectului.

Notă : Criteriile de jurizare particulare fiecărei secțiuni pot fi consultate în anexele prezentului regulament sau prin accesarea platformei concursului www.premiilecfa.ro.

Notă : Lucrările vor fi originale. Orice formă de copiere de informații fără indicarea sursei acesteia duce la descalificarea din competiție sau la anularea premiului obținut.

 

Ce premii vă așteaptă ?

Pentru fiecare secțiune vor fi acordate trei premii pentru întregul grup după cum urmează :

 • Premiul I - 250 euro*
 • Premiul II - 150 euro*
 • Premiul III - 100 euro*

* Contravaloarea în lei conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere

Notă : Câștigătorii secțiunii IT (premiile I, II, III) vor fi recompensați de către Techsylvania prin oferirea de bilete la hackathoanele și conferința programată pentru anul viitor.

De asemenea, vor mai fi acordate :

 • Premiul Liceului : acordat liceului cu cel mai mare număr de proiecte înscrise în concurs (materiale în valoare de 500 euro*) 

Notă : Premiul liceului va fi acordat liceului cu cel mai mare număr de dosare înscrise, dar care nu a beneficiat de acest premiu într-o ediție anterioară.

 • Premiul Profesorului : acordat profesorilor implicați (coordonator și colaborator) în proiectul câștigător al premiului I, II și III al fiecărei secțiuni, astfel : pentru profesorul coordonator al grupului, 50 euro și pentru profesorul colaborator al grupului, 50 euro*.
 • Premii de participare : acordate tuturor elevilor și profesorilor implicați în acest demers

 

* Contravaloarea în lei conform cursului BNR din ziua Festivității de premiere

 

Festivitatea de premiere

Ulterior anunțării câștigătorilor, în perioada 13-20 martie 2017, va fi organizată Festivitatea de premiere, în cadrul căreia vor fi premiate dosarele câștigătoare pentru fiecare secțiune a competiției.

Toți elevii participanți și toate cadrele didactice implicate sunt așteptați să ia parte la decernarea premiilor.

Transportul la Festivitatea de premiere va fi decontat de organizatori pentru fiecare grup câștigător din cadrul concursului. În vederea decontării deplasării, câștigătorii vor trebui să comunice organizatorilor în prealabil suma necesară, iar ulterior, în ziua Festivității de premiere să facă dovada deplasării prin documente justificative (bon de benzină/ motorină, contract și factură de închiriere, bilete de autobuz/ tren etc). De asemenea, câștigătorii vor comunica organizatorilor datele necesare în vederea rambursării sumei solicitate (date de contact, date poștale, IBAN etc).

 

Calendarul competiției

Competiția se va desfășura în mai multe etape, conform calendarului de mai jos :

 • 1 noiembrie 2016 – 16 decembrie 2016 : promovarea concursului Premiile CFA în cadrul liceelor din Transilvania și din regiunea N-V a României prin intermediul unor vizite
 • 15 februarie 2017 : data limită de depunere a dosarelor
 • 15 februarie - 13 martie 2017 – analizarea dosarelor înscrise de către un juriu și deliberarea câștigătorilor
 • 13 martie 2017  – anunțarea câștigătorilor
 • 20 martie 2017 – Festivitatea de premiere

 

Caracterul confidențial al datelor participanților

Înscrierea la concurs implică permisiunea din partea participantului acordată organizatorului de a utiliza și prelucra datele cu caracter personal. Consimțământul dat este unul ferm și irevocabil. Minorii care au vârsta între 14 și 18 ani se obligă să obțină acordul părinților anterior înscrierii în concurs.

În cazul în care participanții la concurs sunt de acord ca fotografiile sau materialele video care vor fi realizate la Festivitatea de premiere și care îi reprezintă, sa apară pe platforma online sau pe alte canale de socializare online și de comunicare ale Cluburilor Francofone de Afaceri, vor completa o Convenție de utilizare a imaginii care le va fi pusă la dispoziție ulterior anunțării câștigătorilor.